Lucija Polonijo

Lucija Polonijo diplomirala je primijenjenu umjetnost (MA 2015) i Medijsku umjetnost i prakse (MA 2017) na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Tijekom studija vodila je Galeriju SKC, Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci. Radila je kao koordinatorica programa Kuhinja različitosti projekta Europska prijestolnica kulture u sklopu kojeg je vodila projekt Porto Etno, festival svjetske glazbe i gastronomije. Tijekom rada u kuhinji bila je angažirana na provedbi programa koji pokrivaju različita područja kulturnih i društvenih djelatnosti (književnost, izdavaštvo, mediji, glazba, audio-vizualne djelatnosti, inovativne umjetničke i kulturne prakse, gastronomija).

Radi u Centru za napredne studije Jugoistočne Europe (CAS SEE), UNIRI kao koordinatorica programa, u udruzi Akumulator, koju je osnovala sa svojim kolegama te kao producentica međunarodne manifestacije Glowing Globe, Centra za inovativne medije APURI.

U svom umjetničkom radu koristi performans, video, fotografiju, instalacije i drugim srodne medije. Izlagala na preko 20 skupnih izložbi i festivala, a njezini su umjetnički radovi postavljeni u javnim prostorima u Lovranu i Rijeci.