Marko Mrvoš

Marko Mrvoš

https://sites.google.com/uniri.hr/mrwosh

(1999) Umjetnik koji koristi široku paletu software kako bi ostvario svoja umjetnička djela. Njegovo polje djelovanja se proteže od grafičkog dizajna, produciranja videa i skulpturiranja: Digitalnog i virtualnog materijala. Sve od komercijalnog software pa do free i open source. Od 2D grafika, 3D objekata, virtualnih svjetova i umjetne inteligencije. Četiri akronima koja on koristi su: AI, AR, VR i 3D.

Trenutno je student na magisterijskom studiji Akademije primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci (APURI), te radi kao demonstrator na katedri intermedije. Od 2017. suradađuje na projektima Centra za inovativne medije.

Sudjelovao je na događanjima kao što su: Immersive Reality VR na festivalu BELDOCS – Beograd, EthicAI=LABS u organizaciji Goethe Instituta. Isto tako sa svojim videima i digitalnim printevima te VR radovima na izložbi Glowing Globe, Artificial Art Alienated u Galeriji Kortil u Rijeci i Institut français de Croatie u Zagrebu, Outlandish Rijeka u okviru European Science Open Foruma (ESOF) 2020 u Trstu i EPK Rijeka 2020. Digitalni printevi 2021. godine “Taxi geometrija” panoi Kampusa Sveučilišta u Rijeci (UNIRI) koja je rezultat suradnje s Odjelom za matematiku, suradnja s fakultetom za Informatiku (UNIRI) vizualizacija COVID-19 komentare na društvenim mrežama. Bijenale scenskog dizajna u sklopu EPK Novi Sad 2022. Također još i na izložbama Muzeja Lapidarium; Novigrad, Lošinjskog muzeja, Galerije Laurus; Lovran, Galerija Juraj Klović; Rijeka…