MOON Martina Zelenika

Interdisciplinarna umjetnica MOON Martina Zelenika, inovativnim metodama istražuje i pristupa realizaciji umjetničkog djela s fokusom na post-ljudsko doba. Povezivanjem tradicionalnih medija s najnovijim digitalnim tehnologijama propituje univerzalna komunikacijska područja, suptilno utječe na ljudsku svijest i individualnu samospoznaju apsorbirajući široku sliku svijeta u kojem “postojimo”. Dekonstruiranjem zvuka i meta-jezika kroz praksu meditacije, umjetnica isprobava suvremeni komunikacijski prostor vidljiv u ciklusu Meta_Signal Sonar System- stvara vizualizaciju univerzalnog zvuka kroz analogni crtež kao polazišnu točku koristeći pokrete tijela.

Magistrirala je Video-Nove medije 2006. na Akademiji za likovno oblikovanje i dizajn Sveučilišta u Ljubljani, diplomirala 2001. grafičke tehnike na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je renomiranih potpora i stipendija. Boravila je na nekoliko umjetničkih rezidencija u inozemstvu, izlagala na brojnim skupnim i samostalnim izložbama.  Sudjelovala je na inozemnim konferencijama posvećenoj digitalnoj i multimedijalnoj umjetnosti: Open Fileds 2018: GLOBAL CONTROL, RIXC Art Science festival, Riga Latvia; ZIP-SCENE: Analogue & Digital Immersive Environment (perspektive digitalne interaktivnosti i naracije u izvedbenim umjetnostima i VR) Moholy-Nagy Sveučilište za umjetnost i dizajna u Budimpešti. Finalista je s AR umjetničkim radom “6th SENSE” na festivalima digitalne umjetnosti: MADATAC-X Festival, Madrid Španjolska; ISEA2019, LUX AETERNA Penumbra:In-between, Asia Culture Center, Gwangju Južna Koreja.

MOON Martina Zelenika je predstavnica novog pokreta suvremene i nove medijske umjetnosti u Hrvatskoj koja svojim djelovanjem potiče naš vlastiti osjećaj zajedništva i spokojstvo univerzalnog jedinstva.

www.martinazelenika.com

tabletter-project.martinazelenika.com/