Šetnja sjećanja 3.2. – 5.3. 2020

 

Izložba plakata 3.-29. 3. na vanjskim panoima kampusa UNIRI „Šetnja sjećanja“  je projekt u nastajanju, a zamišljen kao virtualna stvarnost u kojoj posjetitelji mogu, pomoću VR naočala, samostalno prolaziti prostorima od Trsatske Gradine, preko kampusa Sveučilišta do Astronomskog centra, S. Križ.

Nakon izložbe fotografija i plakata, projekt koji će biti prikazan na Akademiji primijenjenih umjetnosti od 3. – 5. ožujka 2020. treći kat, soba 207 u trajanju od 11 – 13 sati.

Projekt je dio aktivnosti Centra za inovativne medije Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, na čelu s voditeljicom Centra Ingeborg Fülepp te suradnicom Dijanom Protić. Posljednje dvije godine u istraživačkom fokusu Centra je produkcija i primjena virtualne i proširene stvarnosti. Na tom tragu nastaje ova izložba. Na plakatima su prikazane fotografije iz radnog filmskog materijala snimanih s kamerom za snimanje 360°. Pomoću mobitela usmjerenog na QR kod, putem aplikacije, mogu se vidjeti izvadci filmskih sekvenca.

Nakon izložbe plakata, ostvariti će se projekt koji će biti prikazan u okviru programskog pravca 27 susjedstava, Festivala susjedstva Kampus od 3. – 5. ožujka 2020.

Suradnici na projektu su: snimateljica 360° videa Tena Bošnjaković, glumica Denis Kirinčić, montaža i programiranje virtualne, proširene stvarnosti i obrada fotografija Marko Mrvoš, dizajn vizualnih komunikacija Korina Hunjak, dizajn zvuka matko baričevićtisak plakata Ivan Vranjić i Sebastijan Mujić, savjetnici za VR programiranje Vedrana Mikulić Crnković, Bojan Crnković i Sašo Sedlaček.

Produkciju ostvaruje Centar za inovativne medije, Akademija primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci u koprodukciji s Odjelom za matematiku, Sveučilište u Rijeci.

Ove izložba na vanjskim panelima proizašla je u okviru aktivnosti Kampus kreativnog tima.

 (su)financira Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus

UNIRI Projekti: Interdisciplinarno istraživanje i primjena novomedijskih tehnologija u umjetnosti virtualne stvarnosti