Šetnja sjećanja Izložba plakata 3. 2. – 1. 3. 2020.

Izložba plakata na vanjskim panoima kampusa UNIRI „Šetnja sjećanja“  je projekt u nastajanju, a zamišljen kao virtualna stvarnost u kojoj posjetitelji mogu, pomoću VR naočala, samostalno prolaziti prostorima od Trsatske Gradine, preko kampusa Sveučilišta do Astronomskog centra, S. Križ.

Projekt je dio aktivnosti Centra za inovativne medije Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, na čelu s voditeljicom Centra Ingeborg Fülepp te suradnicom Dijanom Protić. Posljednje dvije godine u istraživačkom fokusu Centra je produkcija i primjena virtualne i proširene stvarnosti. Na tom tragu nastaje ova izložba. Na plakatima su prikazane fotografije iz radnog filmskog materijala snimanih s kamerom za snimanje 360°. Pomoću mobitela usmjerenog na QR kod, putem aplikacije, mogu se vidjeti izvadci filmskih sekvenca.

Nakon izložbe plakata, ostvariti će se projekt koji će biti prikazan u okviru programskog pravca 27 susjedstava, Festivala susjedstva Kampus od 3. – 5. ožujka 2020.

Suradnici na projektu su: snimateljica 360° videa Tena Bošnjaković, glumica Denis Kirinčić, montaža i programiranje virtualne, proširene stvarnosti i obrada fotografija Marko Mrvoš, dizajn vizualnih komunikacija Korina Hunjak, tisak plakata Ivan Vranjić, savjetnici za VR programiranje Vedrana Mikulić Crnković, Bojan Crnković i Sašo Sedlaček.

Produkciju ostvaruje Centar za inovativne medije, Akademija primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci u koprodukciji s Odjelom za matematiku, Sveučilište u Rijeci.

Ove izložba na vanjskim panelima proizašla je u okviru aktivnosti Kampus kreativnog tima.

 (su)financira Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus