Ivana Franke “Znanje krijesnica”, 12. 10. 2019.

U okviru Centra za inovativne medije održat će se razgovor s umjetnicom Ivanom Frane povodom radionice organizirane za izvedbu instalacije «Znanje krijesnica ”. Taj rad bit će prikazan na izložbi Glowing Globe ove godine u galeriji Kortil (13.-23- studeni), ona ostvaruje ga uz sudjelovanje studenata, diplomanata i alumni Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Razgovoru će se pridružiti i njen suradnik Petterij Nisunen s kojim priprema projekt ‘Time Slip’ & ‘Imminence’ za MMSU u Rijeci.

Ivana Franke je rođena u Zagrebu, dans živi i radi u Berlinu. Njezinu umjetničku praksu karakterizira transdisciplinarnost pristupa i posebno suradnja sa znanstvenicim na području neuroznanosti, matematike i fizike. Njezine kreacije u sferi svjetlosnih istraživanja usredotočuju se na perceptivne pragove.

Mnogobrojne samostalne izložbe uključuju Schering Stiftung u Berlinu, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, Šangajski biennale, Deutsche Guggenheimu Berlinu. Na 52. Venecijanskom bijenalu predstavljala je Hrvatsku samostalnom izložbom Latency (2007), a na 9. Venecijanskom bijenalu arhitekture sa suradničkim radom Frameworks (2004)., no prisutna je svojim radovima bila i na Manifesta 7 (2008) i MoMA P.S.1. (2001).